TARİFLER

                                            BROWNİ KURABİYE

EVET ÇOK UZUN ZAMANDIR GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİM TARİF PAYLAŞIMINA EN ÇOK BEĞENİLEN KURABİYEMLE BAŞLAMAK İSTEDİM :)
BROWNİ KURABİYE BEN YİYEN HERKES İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR LEZZET NE KURABİYE NE KEK  HARİKA BİR LEZZET BENİM KENDİSİYLE TANIŞMAM İSE TÜMAYIN MUTFAĞI BLOĞUNUN YAZARI TÜMAY HANIM SAYESİNDE OLDU ŞİMDİ PAYLAŞACIĞIM TARİF ÜSTÜNE PEK BİR DEĞİŞİKLİK YAPMADAN KENDİME UYARLADIĞIM TARİFTİR


      MALZEMELER:
-1 margarin (oda sıcaklığında )
-2adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
-10 yemek kaşığı kakao
-2 kahve fincanı şeker
- 1paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
    ŞERBETİ İÇİN:
-1 su bardağı süt
-1su bardağı şeker
   
     YAPILIŞI:
Malzemelerin tamamı bir kaba alınır  ve yoğrulur un azar azar ilave edilir taki ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar .yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine  elimizde yuvarlayarak küçük toplar yaptığımız kurabiyeler dizilir  .170 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika üzeri çatlayana kadar pişirilir
kurabiyeler pişerken şerbetini hazırlıyalım 1 bardak soğuk süte 1 bardak şekeri ekleyip şeker iyice eriyene kadar şerbeti iyice karıştırıyoruz şerbet kesinlikle ocağa konulmayacak
frından çıkan kurabiyeler  sıcakken soğuk şerbete atılacak ve 2-3 sn bekletilip hemen çıkartılacak şerbetten çıkardığımız browni kurabiyeleri  servis tabağına alıp dilersek üstüne toz antep fıstığı yada hindizstn cevizi serperek servis edebiliriz
afiyet olsun .......







KAVURMALI PİLAV TARİFİ















MALZEMELER:

Kavurma için:
500 GR YAĞSIZ DANA KUŞBAŞI
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ YADA ZEYTİN YAĞI (zeytin yağı tercihim )
1ER  TATLI KAŞIĞI TUZ PULBİBER KİMYON KEKİK NANE
Pilav için :
1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
1BUÇUK SU BARDAĞI SU
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1-2 DAMLA LİMON SUYU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI:
İLK PİLAVIMIZLA BAŞLAYALIMKİ KAVURMAMIZ ÖNCE OLUP SOĞUMASIN
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞI TENCEREYE ALIP ISITIYORUZ İYİCE  YIKADIĞIMIZ PİRİNÇLERİ İLAVE EDİP  PİRİNÇLERİMİ KAVURUYORUZ İYİCE
SUYU İLAVE ETMEDEN ÖNCE 1-2 DAMLA LİMON SUYUNU SIKIP KARIŞTIRIYOR BU PİRİNÇLERİMİZİN BEYAZ VE PARLAK DURMASINI SAĞLAYACAKTIRSU VE TUZUNU İLAVE EDİP  OCAĞIN EN KÜÇÜK GÖZÜNDE AĞIR AĞIR PİŞİRİYORUZ PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE BİR KAÇ KAT YAPTIĞIMIZ KAĞIT HAVLUYU KOYUP KAPAĞINI KAPATIP 10 DK DİNLENDRİYORUZ
PİLAV PİŞERKEN  ETLERİMİZİ GENİŞ BİR TAVA YADA VOOK TAVAYA ALIYORUZ ALTINI KISIP TAVANIN AĞZINI KAPATIYORUZ ÖNCE SUYUNU SALACAK SONRA ÇEKECEK SUYUNU ÇEKTİĞİ ANDA YAĞ  TUZ VE BAHARATLARINI İLAVE EDİP 5 DK KADAR KAVURUYORUZ ETLERİMİZİ VE OCAĞIN ALTINI KAPATIYORUZ
ŞEKİLLİ BİR KASEYE YADA ÖZEL PİLAV KALIP KASELERİ SATILIYOR ONLARDAN VAR İSE ÖNCE ETLERİMİZİ ARDINDAN PİLAVI KASEYE KOYUP SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİYORUZ İŞTE HEPSİ BUKADAR
ÜSTE OLAN KAVURMA  YAĞINI BİRAZ PİLAVA SALIYOR VE İNANILMAZ GÜZEL BİR LEZZET KATIYOR
UMARIM SİZLERDE BEĞENİRSİNİZ  AFİYET OLSUN :)