Evet bu değişik çikolatayı nasıl denedim mutfakta temizlik yaparken geçen hafta Derinsu istediği için aldığım ama kuzumun tadını beğenmediği ama benim çok sevdiğim bir lezzet olan hindistan cevizini dolabın bir köşesinde boynu bükük görünce hemen şimşekler çaktı. Değerlendirmeliydim aksi halde ziyan olacaktı önce rendeleyip kurutucaktım ama sadece bunla kalmamı bu lezzetle bişeyler denemeliydim :):):)
aklıma meşhur fındıklı bademli fısklı roche çikolataları geldi ama öylede olmamalıydı farklı bir şey yapmalıydım ve derken düşümdüm taşındım ve bunu yaptım :):) Kızım ve eşim beğendi eeeeee onlar beğendiyse ben hayli hayli beğenirim :):)Neyse lafı çok uzattım gelelim bu lezzetin tarifine :)
MALZEMELER:
-50 gr rendelenmiş taze hindistan cevizi
-50 gr fındık tozu (fındık kırığıda olabilir)
-100 gr bitter kuvertur çikolata
YAPILIŞI :
-Öncelikle rendelenmiş taze hindistan cevizini teflon tavaya alıp hafif rengi dönne kadar kavuruyoruz
-Fındık tozunu hindistancevizine ilave edip beraber kavurmaya devam ediyoruz
-Ocaktan aldığımız karışımı bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz
-Diğer bir tarafta bitter çkolatamızı küçük küçük doğrayıp benmari üzerinde eritiyoruz
- Hindistan cevizi ve fındık karışımını bir yağlı kağıt üzerine döküyoruz
-Erittiğimiz çikolatayı kavrulmuş karışımımızın üzerine döküp spatulayla önce karıştırıp ardından düzeltiyoruz
-Ve çikolatamızı donması için dolaba alıp 20 dk kadar bekletiyoruz
Ardından çikolatayı dolaptan alıp gelişi güzel keserek özellikle kahve yanında servis ediyoruz
AFİYET OLSUN
aklıma meşhur fındıklı bademli fısklı roche çikolataları geldi ama öylede olmamalıydı farklı bir şey yapmalıydım ve derken düşümdüm taşındım ve bunu yaptım :):) Kızım ve eşim beğendi eeeeee onlar beğendiyse ben hayli hayli beğenirim :):)Neyse lafı çok uzattım gelelim bu lezzetin tarifine :)
MALZEMELER:
-50 gr rendelenmiş taze hindistan cevizi
-50 gr fındık tozu (fındık kırığıda olabilir)
-100 gr bitter kuvertur çikolata
YAPILIŞI :
-Öncelikle rendelenmiş taze hindistan cevizini teflon tavaya alıp hafif rengi dönne kadar kavuruyoruz
-Fındık tozunu hindistancevizine ilave edip beraber kavurmaya devam ediyoruz
-Ocaktan aldığımız karışımı bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz
-Diğer bir tarafta bitter çkolatamızı küçük küçük doğrayıp benmari üzerinde eritiyoruz
- Hindistan cevizi ve fındık karışımını bir yağlı kağıt üzerine döküyoruz
-Erittiğimiz çikolatayı kavrulmuş karışımımızın üzerine döküp spatulayla önce karıştırıp ardından düzeltiyoruz
-Ve çikolatamızı donması için dolaba alıp 20 dk kadar bekletiyoruz
Ardından çikolatayı dolaptan alıp gelişi güzel keserek özellikle kahve yanında servis ediyoruz
AFİYET OLSUN
Selma bu nefis bir şeye benziyor,emeğine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler ablacım fotolar akşam saati çekildiğinden pek güzel görünmüyor ama lezzetini ben çok beğendim ablacım
Sil