27 Ekim 2012 Cumartesi

KAVURMALI PİLAV VE İYİ BAYRAMLAR

ÖNCELİKLE HERKESE GECİKMELİ OLSA  DA İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUM HERKESİN KURBAN BAYRAMINI EN İÇTEN DİLERKLERİMLE KUTLUYORUM
MALUM KURBAN BAYRAMINDA ETLİ TARİFLER HAVADA UÇUŞUR :) BİR TARİFDE BEN EKLİYEYİM İSTEDİM BİZ AİLECEK ÇOK BEĞENEREK YERİZ UMARIM SİZLERDE BEĞENİRSİNİZ :)
VE GELELİM TARİFE
MALZEMELER:
Kavurma için:
500 GR YAĞSIZ DANA KUŞBAŞI
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ YADA ZEYTİN YAĞI (zeytin yağı tercihim )
1ER  TATLI KAŞIĞI TUZ PULBİBER KİMYON KEKİK NANE
Pilav için :
1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
1BUÇUK SU BARDAĞI SU
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1-2 DAMLA LİMON SUYU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI:
İLK PİLAVIMIZLA BAŞLAYALIMKİ KAVURMAMIZ ÖNCE OLUP SOĞUMASIN
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞI TENCEREYE ALIP ISITIYORUZ İYİCE  YIKADIĞIMIZ PİRİNÇLERİ İLAVE EDİP  PİRİNÇLERİMİ KAVURUYORUZ İYİCE
SUYU İLAVE ETMEDEN ÖNCE 1-2 DAMLA LİMON SUYUNU SIKIP KARIŞTIRIYOR BU PİRİNÇLERİMİZİN BEYAZ VE PARLAK DURMASINI SAĞLAYACAKTIRSU VE TUZUNU İLAVE EDİP  OCAĞIN EN KÜÇÜK GÖZÜNDE AĞIR AĞIR PİŞİRİYORUZ PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE BİR KAÇ KAT YAPTIĞIMIZ KAĞIT HAVLUYU KOYUP KAPAĞINI KAPATIP 10 DK DİNLENDRİYORUZ
PİLAV PİŞERKEN  ETLERİMİZİ GENİŞ BİR TAVA YADA VOOK TAVAYA ALIYORUZ ALTINI KISIP TAVANIN AĞZINI KAPATIYORUZ ÖNCE SUYUNU SALACAK SONRA ÇEKECEK SUYUNU ÇEKTİĞİ ANDA YAĞ  TUZ VE BAHARATLARINI İLAVE EDİP 5 DK KADAR KAVURUYORUZ ETLERİMİZİ VE OCAĞIN ALTINI KAPATIYORUZ
ŞEKİLLİ BİR KASEYE YADA ÖZEL PİLAV KALIP KASELERİ SATILIYOR ONLARDAN VAR İSE ÖNCE ETLERİMİZİ ARDINDAN PİLAVI KASEYE KOYUP SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİYORUZ İŞTE HEPSİ BUKADAR
ÜSTE OLAN KAVURMA  YAĞINI BİRAZ PİLAVA SALIYOR VE İNANILMAZ GÜZEL BİR LEZZET KATIYOR
UMARIM SİZLERDE BEĞENİRSİNİZ  AFİYET OLSUN :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder